Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tårtbotten – grundrecept

13 mar, 2017
AvRedaktionen
Det här receptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor.
Det här grundreceptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor. Ett prövat recept som gör det lätt för dig att lyckas med tårtbaket.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 1 timme

Ingredienser:

150 g smör

3 ägg, ekologiska

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Till formen:

smör och ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjölken med smöret och blanda ner det med äggblandningen.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten och blanda noga.
  6. Smörj och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 35–45 minuter tills kakan känns torr.
  8. Ställ att svalna i formen.

Recept: Olika tårtor på samma tårtbotten

Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.
Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.

Av: Maria Zihammou
Foto: Åsa Dahlgren

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons