Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig och enkel pizza av Mathias Dahlgren

29 mar, 2017
AvRedaktionen
Tarte Flambée med crème fraiche, rökt sidfläsk och purjolök.
Tarte Flambée, som den här pizzan kallas i Alsace, med crème fraiche, rökt sidfläsk och purjolök. Vi älskar att stjärnkocken Mathias Dahlgren tipsar om färdig pizzadeg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tarte Flambée med crème fraiche, rökt sidfläsk och purjolök

4 personer (1 normalstor ugnsplåt)

Du behöver:

200 g pizzadeg, gärna med surdeg (finns att köpa färdig)

lite vetemjöl till utkavling

150 g appenzellerost

1 liten purjolök

2 dl crème fraiche

1 pkt bacon, ca 140 g

flingsalt och nymald svartpeppar

50 g smält smör eller 4 msk god fruktig olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen riktigt tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över den utkavlade degen på en plåt med bakplåtspapper.

Riv osten och skölj och hacka purjolöken fint. Stryk ut crème fraichen tunt över degen, strö över osten och purjolöken och lägg på de råa baconskivorna.

Sätt in plåten i ugnen och grädda tills bottnen är frasig och har fått färg på både ovan- och undersidan. Ta ut ur ugnen, krydda med salt och peppar och ringla över smör eller olja.

Lyxig och enkel pizza av Mathias Dahlgren.
Lyxig och enkel pizza av Mathias Dahlgren.

Receptet är hämtat ur kokboken ”Hemkunskap” (Bonnier Fakta) av Mathias Dahlgren.
Foto: Magnus Skoglöf

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons