Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sydafrikanska köttbullar med tsatsiki

18 nov, 2014
AvJenny Norberg
De här goda, lite större köttbullarna på lammfärs är smaksatta med fetaost, vitlök och paprika. Servera med tsatsiki och potatismos eller couscous.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sydafrikanska köttbullar med tsatsiki.
Sydafrikanska köttbullar med tsatsiki.

5–6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 kg lammfärs

2 ägg

1 dl mjölk

1 dl vetemjöl

75 g fetaost (smulad)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 rödlök (finhackad)

1 röd paprika (finhackad)

olja (till stekning)

2 tsk torkad rosmarin

salt och peppar efter smak

ca 1 dl vatten (till steksky)

Till servering:

potatismos eller couscous och tsatsiki

Gör så här:

Fräs den finhackade vitlöken, rödlöken och paprikan i olja i en stekpanna. Rör om så att det inte bränns. Ta av från värmen efter ca 5 minuter. Låt svalna något. Blanda lammfärsen med ägg, mjölk, vetemjöl och fetaost. Tillsätt löken och paprikan. Smaka av med rosmarin, salt och peppar. Arbeta färsen ordentligt. Ta fram en stor bricka. Täck med bakplåtspapper. Blöt händerna och ta upp smeten i klumpar som formas till stora runda köttbullar (eller avlånga om du vill). Lägg upp dem undan för undan på bakplåtspapperet. Värm en eller två stekpannor med lite olja i botten. Bryn köttbullarna runt om på medelvärme. Lägg över dem i en stor gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten så du får en steksky. Efterstek lammfärsbullarna i 150° ugnsvärme eller låt dem puttra på svag värme i sin panna med lite steksky i botten.

Annons