Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tekoppsdessert

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Servera din dessert på ett roligt sätt i udda koppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tekoppsdessert.
Tekoppsdessert.

Cirka 12 portioner

25 minuter

Du behöver:

1 pkt (250 g) smördeg

7 dl grädde (vispad)

Kolatopping:

100 g hasselnötter (rostade och grovt hackade)

2 små bananer (skivade)

100 g kolasås

Lakritstopping:

150 g frysta hallon (spara några extra fina till dekoration)

100 g lakritssås

ca 12 maränger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg lager av smördeg på bakplåtspapper på 2 plåtar. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna. Bryt i små bitar och lägg i botten på tekopparna. Fyll på med 2 msk vispad grädde per kopp. Varva därefter ingredienserna av kolatopping i hälften av kopparna och lakritstopping i resterande. Servera genast!

Annons