Tekoppsdessert
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Servera din dessert på ett roligt sätt i udda koppar.
Annons
Cirka 12 portioner
25 minuter
Du behöver:
1 pkt (250 g) smördeg
7 dl grädde (vispad)
Kolatopping:
100 g hasselnötter (rostade och grovt hackade)
2 små bananer (skivade)
100 g kolasås
Lakritstopping:
150 g frysta hallon (spara några extra fina till dekoration)
100 g lakritssås
ca 12 maränger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg lager av smördeg på bakplåtspapper på 2 plåtar. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna. Bryt i små bitar och lägg i botten på tekopparna. Fyll på med 2 msk vispad grädde per kopp. Varva därefter ingredienserna av kolatopping i hälften av kopparna och lakritstopping i resterande. Servera genast!
Annons