Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Teriyakibiff i salladskoppar

29 maj, 2017
AvRedaktionen
Teriyakibiff i salladskoppar.
Superenkelt tilltugg med teriyakimarinerad lövbiff i salladsblad som passar utmärkt på en buffé eller att servera till GI- eller LCHF-anhängare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 15 minuter + marinering

Du behöver:

350 g lövbiff

2 msk teriyakimarinad

1/2 gurka i små bitar

2 msk koriander (hackad)

saft från 1/2 lime

salt

6 små gem- eller romansalladsblad

1 röd chili (tunt skuren och urkärnad)

1/2 rödlök (tunt skivad)

Gör så här:

Skär köttet i tunna skivor och lägg i en skål. Tillsätt teriyakimarinaden och rör om så att allt kött är täckt. Marinera köttet i 5–10 minuter, har du tid under natten. Häll under tiden gurkan, koriandern och limejuicen i en separat skål. Salta lite och rör om. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1 1/2–2 1/2 minut för rare eller medium. Vänd köttet efter halva stektiden. Häll gurkblandningen på salladsbladen och toppa med teriyakibiff, chili och rödlök.

Teriyakibiff i salladskoppar.
Teriyakibiff i salladskoppar.

Recept och foto: Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons