Teriyakibiff i salladskoppar
29 maj, 2017
AvRedaktionen
Superenkelt tilltugg med teriyakimarinerad lövbiff i salladsblad som passar utmärkt på en buffé eller att servera till GI- eller LCHF-anhängare.
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter + marinering
Du behöver:
350 g lövbiff
2 msk teriyakimarinad
1/2 gurka i små bitar
2 msk koriander (hackad)
saft från 1/2 lime
salt
6 små gem- eller romansalladsblad
1 röd chili (tunt skuren och urkärnad)
1/2 rödlök (tunt skivad)
Gör så här:
Skär köttet i tunna skivor och lägg i en skål. Tillsätt teriyakimarinaden och rör om så att allt kött är täckt. Marinera köttet i 5–10 minuter, har du tid under natten. Häll under tiden gurkan, koriandern och limejuicen i en separat skål. Salta lite och rör om. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1 1/2–2 1/2 minut för rare eller medium. Vänd köttet efter halva stektiden. Häll gurkblandningen på salladsbladen och toppa med teriyakibiff, chili och rödlök.
Recept och foto: Europapress
Annons