Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp
02 mar, 2017
AvRedaktionen
Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint. Servera med pak choi, shiitakesvamp och ris.
Annons
Tid: 30 minuter
4 personer
Du behöver:
2 pak choi eller kinakål
200 g shiitake eller champinjoner
2 msk jordnötssolja
600 g laxfilé (ca 150 g per person)
1 1/2 dl teriyakisås
Gör så här:
Dela pak choi i 2 delar, putsa svampen om det behövs. Ringla lite olja i en stekpanna och stek laxen utan att den tar färg. Häll över teriyakisås och lägg på ett lock. Låt puttra ett par minuter på medelvärme. Fräs pak
choi och svamp i olja i en stekpanna, utan att de tar färg eller blir för mjuka. Häll över lite teriyakisås. Servera med ris.
Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna
Annons