Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp

02 mar, 2017
AvRedaktionen
Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.
Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint. Servera med pak choi, shiitakesvamp och ris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 30 minuter

4 personer

Du behöver:

2 pak choi eller kinakål

200 g shiitake eller champinjoner

2 msk jordnötssolja

600 g laxfilé (ca 150 g per person)

1 1/2 dl teriyakisås

Gör så här:

Dela pak choi i 2 delar, putsa svampen om det behövs. Ringla lite olja i en stekpanna och stek laxen utan att den tar färg. Häll över teriyakisås och lägg på ett lock. Låt puttra ett par minuter på medelvärme. Fräs pak

choi och svamp i olja i en stekpanna, utan att de tar färg eller blir för mjuka. Häll över lite teriyakisås. Servera med ris.

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.
Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons