Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tess Medinas magiska kale salad

18 apr, 2024
AvTess Medina
Recept på Tess Medinas magiska kale salad
Eva Hilden Smith
Vem älskar inte grönkål? Med denna trendiga, hälsosamma grönsak har Tess Medina här gjort en somrig variant på en klassisk kale salad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Kale salad

Servera gärna till grillad kyckling, fläsk eller fisk till salladen!

Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g grönkål
3 msk + 3 msk olivolja
Salt
750 g vattenmelon
1/2 silverlök
1 dl kalamataoliver
2 msk strimlad mynta

Marinerad kålrabbi:

1 kålrabbi
2 msk olivolja
1 msk citronjuice salt

Fetayoghurt:

150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar

Garnering:

Myntablad

Gör så här:

  1. Marinerad kålrabbi: Skär bort skalet från kålrabbin. Hyvla kålrabbin i tunna skivor på en mandolin. Blanda den med olivolja, citronjuice och salt. Låt marinera i ca 30 min.
  2. Repa grönkålen från stammen. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en salladsskål.
  3. Krama grönkålen med 3 msk olivolja och lite salt tills den känns mjuk.
  4. Skär bort skalet från melonen och skär den i bitar. Skala och strimla silverlöken.
  5. Fetayoghurt: Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda grönkål, kålrabbi, melon, lök, oliver och mynta på ett fat. Klicka på fetayogurtkrämen och garnera med myntablad.

Recept: Tess Medina, ur kokboken Á table med Tess
Foto: Eva Hildén

Annons