Texmex-kyckling med guacamole
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
saft från 1 lime
olivolja
Guacamole:
1 avokado (skalad och hackad)
1 röd chilifrukt (urkärnad och hackad)
1 näve koriander (hackad)
1/2 vitlöksklyfta (skalad och hackad)
Till servering:
4 ciabattabröd (grillade)
romansallad
gräddfil
inlagd feferoni
tabasco
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden och vik ut dem. Lägg dem i en ugnsfast form, salta och peppra ordentligt, häll över 1 msk limesaft och ringla över olivolja. Låt stå 10 minuter. Lägg avokado, chili, koriander, vitlök och resten av limesaften i en skål, mosa ihop med en trägaffel, salta och peppra. Grilla kycklingen 2–3 minuter på varje sida. Låt vila under folie i 3 minuter. Lägg lite sallad på ena halvan av ciabattabrödet, lägg på kycklingen, en klick guacamole, lite gräddfil och hackade inlagda feferoni. Servera med tabasco för de som vill.