Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Texmex-kyckling med guacamole

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Texmex-kyckling med guacamole.
Texmex-kyckling med guacamole.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléer

salt och peppar

saft från 1 lime

olivolja

Guacamole:

1 avokado (skalad och hackad)

1 röd chilifrukt (urkärnad och hackad)

1 näve koriander (hackad)

1/2 vitlöksklyfta (skalad och hackad)

Till servering:

4 ciabattabröd (grillade)

romansallad

gräddfil

inlagd feferoni

tabasco

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden och vik ut dem. Lägg dem i en ugnsfast form, salta och peppra ordentligt, häll över 1 msk limesaft och ringla över olivolja. Låt stå 10 minuter. Lägg avokado, chili, koriander, vitlök och resten av limesaften i en skål, mosa ihop med en trägaffel, salta och peppra. Grilla kycklingen 2–3 minuter på varje sida. Låt vila under folie i 3 minuter. Lägg lite sallad på ena halvan av ciabattabrödet, lägg på kycklingen, en klick guacamole, lite gräddfil och hackade inlagda feferoni. Servera med tabasco för de som vill.

Annons