Thaiburgare med sweet chilidressing
25 aug, 2015
AvRedaktionen
En god och fettsnål kycklingburgare med thailändsk touch. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.
Annons
4 stora eller 6 små burgare
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g kycklingfilé
4 salladslökar (finhackade)
1–2 tsk riven färsk ingefära
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
1 äggula
1 litet knippe koriander (hackad)
salt och peppar
1 msk solrosolja
4 ciabatta- eller pitabröd
1 näve vattenkrasse eller babyspenat
Dressing:
1 dl matyoghurt
2 msk sweet chilisås
Gör så här:
Kör filén till en grynig massa i en matberedare. Blanda burgarsmeten och rör om ordentligt. Forma till burgare. Hetta upp oljan i en teflonpanna och stek burgarna gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.
Annons