Thaisallad med biff och zucchini
2 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1–2 ryggbiffar (300 g totalt)
soja
olja
1 zucchini
1 knippe sparris
1/4 lime
färsk koriander
1/2 chili (urkärnad och finhackad)
1 salladslök (tunt skivad)
maskrosor (till dekoration)
Dressing:
1 tsk rörsocker
1 msk risvinäger
1 tsk fisksås
1 msk vatten
1 msk sesamolja
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Vänd biffen i soja och stek dem därefter på varje sida ett par minuter i lite olja. Låt dem vila under folie. Skär zucchini i tunna skivor på längden med en osthyvel. Blanchera sparrisen och låt rinna av. Skär upp köttet i skivor och lägg det tillsammans med sparris och zucchini på ett fat. Ringla över dressingen och pressa över limeklyftan. Strö över koriander, chili, salladslök och maskrosor.
Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation