Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tigerkaka med choklad och saffran

06 sep, 2022
AvLinn Grubbström
Recept på tigerkaka med choklad och saffran
Tigerkaka är en klassiker från barndomen och nu har vi tagit den till nästa nivå – med choklad och saffran!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Tigerkaka med choklad och saffran

Saftig kaka med mycket smör och smak av både choklad och saffran.

Här är receptet på tigerkaka med choklad och saffran

8 portioner

Annons

Du behöver:

200 g mjukt smör
210 g (2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
½ g stött saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en kakform. Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta/vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.
  2. Häll över hälften av smeten i en annan skål. Vänd ner siktad kakao i den ena och saffran i den andra och rör om. Häll omväxlande ljus och mörk smet i kakformen för att skapa ett mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen på galler.

Foto: Peter Kam

Annons