Timjanrostad kyckling med frukt och nötter
4 personer
Tid: 1 timme
Du behöver:
400 g morötter
400 g palsternacka
3 rödlökar
olivolja
4 kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)
2 msk finhackad färsk timjan
1 granatäpple
8 torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär
1 dl hackade nötter
2 dl turkisk yoghurt (till servering)
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och palsternacka. Dela morötterna på längden och skär palsternackan i skivor. Skala och klyfta löken. Blanda med 3 msk olja på en plåt och rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Salta och peppra kycklingen. Bryn i olja. Stek klart i ugnen cirka 10–15 minuter tillsammans med rotsakerna. Strö hackad timjan över kycklingen innan den steks klart. Kärna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna. Strö granatäpple, torkad frukt och nötter över plåten när kycklingen stekt klart. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.