Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Timjanrostad kyckling med frukt och nötter

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Saftig kyckling med samsas med smaker från torkad frukt, söta rotsaker och nötter. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Timjanrostad kyckling med frukt och nötter.
Timjanrostad kyckling med frukt och nötter.

4 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

400 g morötter

400 g palsternacka

3 rödlökar

olivolja

4 kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)

2 msk finhackad färsk timjan

1 granatäpple

8 torkade aprikoser

1 dl torkade tranbär

1 dl hackade nötter

2 dl turkisk yoghurt (till servering)

salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och palsternacka. Dela morötterna på längden och skär palsternackan i skivor. Skala och klyfta löken. Blanda med 3 msk olja på en plåt och rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Salta och peppra kycklingen. Bryn i olja. Stek klart i ugnen cirka 10–15 minuter tillsammans med rotsakerna. Strö hackad timjan över kycklingen innan den steks klart. Kärna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna. Strö granatäpple, torkad frukt och nötter över plåten när kycklingen stekt klart. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.

Annons