Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Njut av timjanrostade nötter med honung

09 mar, 2018
AvRedaktionen
Njut av timjanrostade nötter med honung.
Timjanrostade nötter är det perfekta tilltugget till drinkarna. Använd favoritnöten eller mandeln, eller mixa flera olika sorter till en personlig specialblandning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

5 dl nötter (t ex paranötter, cashewnötter, sötmandel och valnötter)

1 1/2 msk olivolja

1 msk hackad timjan

1/2 msk flytande honung

2 tsk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg nötblandningen i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills nötterna får en gyllenbrun färg. Blanda under tiden ihop olivolja, timjan, flingsalt och chiliflakes. Ta ut nötterna ur ugnen, blanda dem med oljan och rosta ytterligare 5–10 minuter.

Tips! Tillverka egna strutar att servera nötter eller popcorn ur. Tapetstuvar fungerar till exempel alldeles utmärkt, klä in dem med lite bakplåtspapper så slipper du fettfläckar och kan använda dem fler gånger.

Timjanrostade nötter med honung.
Timjanrostade nötter med honung.

Av: Linda Hansson

Foto: Emily Dahl

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons