Tiramisu med kola och jordgubbar
05 dec, 2016
AvRedaktionen
Uppdatera din tiramisu med kolasås och jordgubbar. Servera i glas och pudra över kakao och toppa med mynta strax före servering.
Annons
6 personer
Du behöver:
2 ägg
4 msk socker
1 dl kolasås
225 g mascarpone
2 msk mandellikör
1 1/2 dl bryggt starkt kaffe
12 savoiardikex
Topping:
2 msk kakao
jordgubbar
mynta
Gör så här:
Dela äggulor och vitor i två skålar. Tillsätt socker till äggulorna och vispa till en fluffig smet. Vispa ihop kolasås, mascarpone och mandel- likör och vänd ner i äggvispet. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd försiktigt ner detta. Bryt sönder ett savoiardikex per portion i små bitar och lägg i botten av portionsformarna. Droppa försiktigt över hälften av kaffet. Bred på ett lager kolakräm och upprepa sedan hela proceduren. Låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Strax före servering, pudra över kakao och toppa med jordgubbar och mynta.
Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm
Annons