Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tiramisu med kola och jordgubbar

05 dec, 2016
AvRedaktionen
Tiramisu med kola och jordgubbar.
Uppdatera din tiramisu med kolasås och jordgubbar. Servera i glas och pudra över kakao och toppa med mynta strax före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 ägg

4 msk socker

1 dl kolasås

225 g mascarpone

2 msk mandellikör

1 1/2 dl bryggt starkt kaffe

12 savoiardikex

Topping:

2 msk kakao

jordgubbar

mynta

Gör så här:

Dela äggulor och vitor i två skålar. Tillsätt socker till äggulorna och vispa till en fluffig smet. Vispa ihop kolasås, mascarpone och mandel- likör och vänd ner i äggvispet. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd försiktigt ner detta. Bryt sönder ett savoiardikex per portion i små bitar och lägg i botten av portionsformarna. Droppa försiktigt över hälften av kaffet. Bred på ett lager kolakräm och upprepa sedan hela proceduren. Låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Strax före servering, pudra över kakao och toppa med jordgubbar och mynta.

Tiramisu med kola och jordgubbar.
Tiramisu med kola och jordgubbar.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons