Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med äggröra, grillade grönsaker och rostade sesamfrön

25 mar, 2016
AvRedaktionen
Toast med äggröra, grillade grönsaker och rostade sesamfrön.
Under sommarens grillkvällar blir det ofta över lite grillade grönsaker och sås – som kanske inte kan bli en fullvärdig måltid på egen hand, men som kan komponeras ihop till en maffig lunchmacka dagen efter. Variera påläggen beroende på vad som finns hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 min

2 portioner

Du behöver:

2 skivor Pågen LantToast

2 msk sesamfrö

2 kokta ägg

1 salladslök

½ dl majonnäs

Het chilisås, t.ex. Sriracha, D’Elidas eller Tabasco

4 cocktailtomater

1 dl grillade grönsaker, t.ex. zucchini, aubergine och/eller paprika

Blandade salladsblad

Färska örter, t.ex. timjan, oregano och/eller persilja

Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. För över på ett fat.
  2. Skala och hacka äggen. Finstrimla salladslöken.
  3. Blanda samman ägghacket och salladslöken med majonnäsen. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
  4. Dela tomaterna på hälften.
  5. Rosta brödet.
  6. Fördela sallad, äggröra, tomater och grillade grönsaker på mackorna. Toppa med rostade sesamfrön och örter.
Toast med äggröra, grillade grönsaker och rostade sesamfrön.
Toast med äggröra, grillade grönsaker och rostade sesamfrön.

Recept och foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons