Toast med äggröra, grillade grönsaker och rostade sesamfrön
25 mar, 2016
AvRedaktionen
Under sommarens grillkvällar blir det ofta över lite grillade grönsaker och sås – som kanske inte kan bli en fullvärdig måltid på egen hand, men som kan komponeras ihop till en maffig lunchmacka dagen efter. Variera påläggen beroende på vad som finns hemma.
Annons
Tid: 10 min
2 portioner
Du behöver:
2 skivor Pågen LantToast
2 msk sesamfrö
2 kokta ägg
1 salladslök
½ dl majonnäs
Het chilisås, t.ex. Sriracha, D’Elidas eller Tabasco
4 cocktailtomater
1 dl grillade grönsaker, t.ex. zucchini, aubergine och/eller paprika
Blandade salladsblad
Färska örter, t.ex. timjan, oregano och/eller persilja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. För över på ett fat.
- Skala och hacka äggen. Finstrimla salladslöken.
- Blanda samman ägghacket och salladslöken med majonnäsen. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
- Dela tomaterna på hälften.
- Rosta brödet.
- Fördela sallad, äggröra, tomater och grillade grönsaker på mackorna. Toppa med rostade sesamfrön och örter.
Recept och foto: Pågen
Annons