Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med kikärter och ricottakräm

25 maj, 2022
AvDitte Ingemann
Recept på toast med kikärter och ricottakräm
Passa på när du är ledig och starta dagen med en riktig proteinbomb – en toast med kikärter och ricottakräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Toast med kikärter och ricottakräm

Mättande, god och vacker brunchmacka!

Börja dagen med en toast med kikärter och ricottakräm

4 portioner

Du behöver:

125 g kokta kikärter, ur förpackning
1 msk olivolja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
100 g färsk spenat
125 g zucchini
4 tjocka skivor surdegsbröd

Picklad rödlök:

1 rödlök
1 tsk salt
4 msk strösocker
1 ½ dl vitvinsvinäger

Ricottakräm:

125 g ricotta
1 tsk citronzest, från ekologisk citron
Nymalen svartpeppar, ev salt

Till servering:

25 g picklad rödlök
1 tsk chiliflakes
Ev olivolja

Gör så här:

  1. Börja med den picklade rödlöken: Skär löken i tunna skivor. Strö salt och socker över. Häll på vinäger och lät stå och dra i 1 timme.
  2. Stek kikärterna i olja i en stekpanna i 4–5 minuter. Mosa lätt och krydda med salt och peppar.
  3. Skölj och torka spenaten. Skölj zucchinin och skär i tunna skivor. Stek spenat och zucchini med kikärter i 2–3 minuter, ev under lock, tills spenaten blir glansig och faller samman. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ricotta och citronzest till en glansig massa. Smaka av med peppar och ev lite salt.
  5. Rosta bröden i varm panna med lite smör eller i brödrost. Bred ricottakräm på varje brödskiva och fördela kikärterna ovanpå.
  6. Toppa med picklad rödlök och strö chiliflakes över. Ringla gärna lite olivolja överst och servera genast.

Foto: Stine Christianssen

Annons