Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med örtkräm, rädisor och groddar

11 jul, 2016
AvRedaktionen
Toast med örtkräm, rädisor och groddar.
Att grodda eller odla skott kräver liten arbetsinsats och går relativt snabbt från groddning/sådd till skörd. Tanken med denna macka är att pålägget kan varieras beroende på vilken typ av grönt som finns till hands.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 min

2 portioner

Du behöver:

2 skivor Pågen LantGoda

½ dl pumpakärnor

1 liten vitlöksklyfta

1 knippe blandade örter, t.ex. persilja, timjan, dragon, basilika och/eller oregano

100 g färskost

1 knippe rädisor

ca 2 dl groddar och/eller skott, t.ex. alfalfagroddar, linsgroddar, solrosskott, ärtskott och/eller smörgåskrasse

Blandade späda salladsblad

Salt och svartpeppar

Olivolja

Gör så här:

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Droppa över lite olivolja, salta och för över på ett fat.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Repa örtbladen från kvistarna och finhacka bladen (spara några hela blad till garnering). Blanda samman färskosten med vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och skiva rädisorna. Rosta eventuellt brödet. Bred på örtfärskosten och toppa med salladsblad, rädisor, groddar, skott, rostade pumpakärnor och örter.
  4. Ringla eventuellt över lite olivolja och servera!
Toast med örtkräm, rädisor och groddar.
Toast med örtkräm, rädisor och groddar.

Recept och foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons