Toast med örtkräm, rädisor och groddar
11 jul, 2016
AvRedaktionen
Att grodda eller odla skott kräver liten arbetsinsats och går relativt snabbt från groddning/sådd till skörd. Tanken med denna macka är att pålägget kan varieras beroende på vilken typ av grönt som finns till hands.
Annons
Tid: 10 min
2 portioner
Du behöver:
2 skivor Pågen LantGoda
½ dl pumpakärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 knippe blandade örter, t.ex. persilja, timjan, dragon, basilika och/eller oregano
100 g färskost
1 knippe rädisor
ca 2 dl groddar och/eller skott, t.ex. alfalfagroddar, linsgroddar, solrosskott, ärtskott och/eller smörgåskrasse
Blandade späda salladsblad
Salt och svartpeppar
Olivolja
Gör så här:
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Droppa över lite olivolja, salta och för över på ett fat.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan. Repa örtbladen från kvistarna och finhacka bladen (spara några hela blad till garnering). Blanda samman färskosten med vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och skiva rädisorna. Rosta eventuellt brödet. Bred på örtfärskosten och toppa med salladsblad, rädisor, groddar, skott, rostade pumpakärnor och örter.
- Ringla eventuellt över lite olivolja och servera!
Recept och foto: Pågen
Annons