Toast med sparris och krämigt ägg
19 mar, 2020
AvRedaktionen
Sugen på toast? Bjud på denna variant med sparris och krämigt ägg. En favorit för hela familjen!
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g grön sparris
8 späda salladslökar
4 skivor bröd, gärna levain
Några droppar ättika
4 ägg
Garnering:
1/2 kruka färsk körvel
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Jungfruolivolja
Gör så här:
- Bryt av de nedersta delarna på sparrisarna.
- Ansa salladslökarna.
- Blanchera salladslökarna 1 minut och sparrisarna 2 minuter.
- Rosta eller grilla brödet.
- Koka upp vatten, tillsätt några droppar ättika.
- Låt vattnet sjuda precis under kokpunkten.
- Knäck ner äggen i var sitt glas eller kopp.
- Rör upp en virvel i vattnet och häll snabbt men försiktigt ner det ena ägget mitt i virveln.
- Låt ägget sjuda i 2–3 minuter.
- Lyft upp med hålslev.
- Pochera de andra äggen på samma vis.
- Servera grönsakerna på brödet, ringla över olivolja och lägg på det pocherade ägget.
- Garnera med körvel, salta och peppra och servera.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Svamptoast med portvin och parmesanost
Annons