Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med sparris och krämigt ägg

19 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på toast med sparris och krämigt ägg
Sugen på toast? Bjud på denna variant med sparris och krämigt ägg. En favorit för hela familjen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g grön sparris

8 späda salladslökar

4 skivor bröd, gärna levain

Några droppar ättika

4 ägg

Garnering:

1/2 kruka färsk körvel

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Jungfruolivolja

Gör så här:

  1. Bryt av de nedersta delarna på sparrisarna.
  2. Ansa salladslökarna.
  3. Blanchera salladslökarna 1 minut och sparrisarna 2 minuter.
  4. Rosta eller grilla brödet.
  5. Koka upp vatten, tillsätt några droppar ättika.
  6. Låt vattnet sjuda precis under kokpunkten.
  7. Knäck ner äggen i var sitt glas eller kopp.
  8. Rör upp en virvel i vattnet och häll snabbt men försiktigt ner det ena ägget mitt i virveln.
  9. Låt ägget sjuda i 2–3 minuter.
  10. Lyft upp med hålslev.
  11. Pochera de andra äggen på samma vis.
  12. Servera grönsakerna på brödet, ringla över olivolja och lägg på det pocherade ägget.
  13. Garnera med körvel, salta och peppra och servera.
Recept på toast med sparris och krämigt ägg
Toast med sparris och krämigt ägg.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Svamptoast med portvin och parmesanost

Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg

Krämig blomkålssoppa med osttoast

Annons