Toastkorgar med ägg och parmesan
03 apr, 2020
AvRedaktionen
Dessa toastkorgar med ägg och parmesan till ost- och charkbricka passar perfekt både som förrätt, till plockmaten eller som tilltugg på minglet. De frasiga korgarna tillsammans med den salta osten är magiskt gott, vi lovar!
Annons
4 portioner
Toastkorgar:
4 skivor fullkornstoast
4 ägg
1 tsk salt
50 g rucola
50 g parmesan
Ost- och charkbricka:
250 g brieost
100 g grönmögelost
1 dl cornichoner
150 g kallskuret, t ex parmaskinka, tryffelsalami
10 skivor fröknäcke
Gör så här:
1. Kavla ut toasten tunt mellan två smörpapper med en kavel.
2. Tryck ner dem i ett smort muffinsbleck, knäck i var sitt ägg i brödet, salta och grädda dem i ugnen i 20–25 minuter på 220°.
3. Lossa dem försiktigt i formen, lägg upp på fat och strö över rucola och hyvlad parmesan.
4. Servera tillsammans med kallskuret, fröknäcke, brieost och avrunna cornichoner.
Av: Julie Hey, Sanna Kekäläinen
Foto: Aller media DK, Arto Vuohelainen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons