Tofuspett med sataysås
18 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på knaprig tofuspett! Denna goda variant med sataysås är underbart god.
Annons
4-6 portioner
Sataysås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 msk rapsolja
2 dl kokosmjölk
1 tsk chilisås
1 msk florsocker
5 dl salta jordnötter
Till servering:
540 g fast tofu
2 msk rapsolja
1 msk soja
Tillbehör:
Kokt jasminris
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och hacka ingefära.
- Stek i gryta i olja cirka 5 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser, låt koka några minuter och häll sedan över i en matberedare.
- Mixa till en grovkornig sås.
- Skär tofun i tärningar.
- Stek dem i olja tills de är gyllene, tillsätt soja.
- Rör om försiktigt.
- Trä upp på spett och servera med sataysås och jasminris.
Av: Sanna Käkälainen
Foto: Fabian Björk
LÄS MER:
Krispig pankopanerad tofu med sesamfrön
Annons