Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tom Collins och Raspberry Bellini-sorbet

15 jun, 2016
AvRedaktionen
Tom Collins och Raspberry Bellini-sorbet. Foto: Frida Wismar
Goda drinkar är fantastiskt trevligt, men man kan också göra sorbet av dem. Testa till exempel klassiker som Tom Collins och Raspberry Bellini. Båda sorbeterna håller sig fina i frysen i flera veckor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tom Collins sorbet

Superfräsch sorbet, perfekt efter en mastig middag!

4 port

Tid: 50 min + frys 1–2 timmar

Du behöver:

1 1⁄2 dl vatten

1⁄2–1 dl gin

2 dl strösocker

2 dl pressad saft från cirka 5 citroner

rivet skal från 2 citroner

2 msk mascarpone

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, gin, socker, pressad citron och rivet citron- skal. Låt koka i någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Sila av och vispa ner mascarpone. Vispa kraftigt så att alla små klumpar från mascarponen försvinner.
  3. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills det blir en sorbet, det tar 40–50 minuter. När glassmaskinen inte kyler mer går det bra att lägga in sorbeten i en form i frysen. Rör då och då tills den har satt sig.

Raspberry bellini sorbet

En bubblig hallonbellini i form av en glasskula. Härligt frisk och SÅ god.

4 port

Tid: 50 min + frys 1–2 timmar

Du behöver:

200 g hallon, frysta

1 1⁄2 dl strösocker

1 1⁄2 dl pressad saft från cirka 4 citroner

rivet skal från 1 citron

1 dl champagne eller annat mousserande vitt vin

2 msk mascarpone

Gör så här:

  1. Koka upp hallon, socker, pressad citron, rivet citronskal och champagne. Låt koka i någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Sila av och vispa ner mascarponen. Vispa kraftigt så att alla små klumpar från mascarponen försvinner.
  3. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills det blir en sorbet, det tar 30–40 minuter. Häll upp i en form och ställ in i frysen.
  4. Servera en stor eller två mindre sorbetkulor till varje gäst, toppa med citronmeliss.

Tips!

Den här är också god att tillsätta lite raw lakrits-pulver nästa gång du gör sorbeten. Wowupplevelse för alla lakritsälskare!

Recepten är hämtade från kokboken ”Varje dag är en fest” (Bonnier Fakta) av Catarina König (Sveriges Mästerkock 2016).

Tom Collins och Raspberry Bellini-sorbet från Catarina Königs kokbok "Varje dag är en fest".
Tom Collins och Raspberry Bellini-sorbet från Catarina Königs kokbok ”Varje dag är en fest”.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons