Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomat- & sharonsallad med fetaost & pinjenötter

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

En ljuvligt god sallad. Sharonfrukt har söt, fyllig smak som påminner lite om plommon – perfekt till tomat och den salta fetaosten. Sharonfrukt kan ha bruna fläckar i skalet och i fruktköttet. Det beror på att socker fällts ut och det är alltså inte något fel på frukten.

700 g tomater (blandade sorter)

3 sharonfrukter

1 knippe basilika

1 msk honung

1 msk balsamvinäger

3 msk olivolja

flingsalt

svartpeppar från kvarn

50 g pinjenötter

200 g grekisk fetaost

Skiva tomater och sharonfrukt och plocka basilikan. Varva på tallrikar. Ringla över honung, vinäger och olja och krydda med salt och peppar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över salladen. Toppa med smulad fetaost.

Annons