Tomat- & sharonsallad med fetaost & pinjenötter
29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
4 personer
Tid: 10 minuter
En ljuvligt god sallad. Sharonfrukt har söt, fyllig smak som påminner lite om plommon – perfekt till tomat och den salta fetaosten. Sharonfrukt kan ha bruna fläckar i skalet och i fruktköttet. Det beror på att socker fällts ut och det är alltså inte något fel på frukten.
700 g tomater (blandade sorter)
3 sharonfrukter
1 knippe basilika
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
50 g pinjenötter
200 g grekisk fetaost
Skiva tomater och sharonfrukt och plocka basilikan. Varva på tallrikar. Ringla över honung, vinäger och olja och krydda med salt och peppar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över salladen. Toppa med smulad fetaost.
Annons