Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.
Man kan inte bjuda på snittar utan att ha med bruschetta, eller hur? Här är vår godaste version med tomater, fänkålsolja och prosciutto. Toppa med fänkål eller dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 st

Du behöver:

1 vitlöksklyfta

1 tsk fänkålsfrön

1/2 dl olivolja

1/2 tsk flingsalt

färskmalen svartpeppar

300 g körsbärstomater

6–8 skivor baguette eller ciabatta

6–8 skivor proscioutto

fänkålsvippor eller dill

Gör så här:

Krossa vitlöksklyftorna och stöt fänkålsfröna i en mortel, rör ner oljan.

Grilla brödskivorna på varje sida, ringla över fänkålsoljan på en sida. Skär tomaterna i små bitar, krydda med salt och peppar. Fördela på bröden, toppa med skinkan och eventuellt vippor från fänkål eller dill.

Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.
Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons