Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Man kan inte bjuda på snittar utan att ha med bruschetta, eller hur? Här är vår godaste version med tomater, fänkålsolja och prosciutto. Toppa med fänkål eller dill.
Annons
6–8 st
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrön
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
färskmalen svartpeppar
300 g körsbärstomater
6–8 skivor baguette eller ciabatta
6–8 skivor proscioutto
fänkålsvippor eller dill
Gör så här:
Krossa vitlöksklyftorna och stöt fänkålsfröna i en mortel, rör ner oljan.
Grilla brödskivorna på varje sida, ringla över fänkålsoljan på en sida. Skär tomaterna i små bitar, krydda med salt och peppar. Fördela på bröden, toppa med skinkan och eventuellt vippor från fänkål eller dill.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annons