Tomater i apelsin- och kaprisvinägrett
Tillbehör
Tid: 10 minuter
Godast är såklart hemodlade tomater, men viktigast i det här receptet är att tomaterna är ordentligt mogna.
500 g tomater i olika färger (skållade och skalade)
Apelsin- och kaprisvinägrett:
1 burk (55 g) kapris
1 kruka basilika (grovt hackad)
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 msk olivolja
nymalen svartpeppar
Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Häll den över tomaterna och vänd runt. Låt gärna stå och dra en stund innan servering.
Smörfrästa citronmorötter
Tillbehör
Tid: 15 minuter
Crunchigt, citronfriskt tillbehör som är gott till abborren. Passar annars utmärkt till både kött- och fiskrätter.
1 kg morötter i olika färger (skalade och delade längs med)
2 msk smör (till stekning)
2 citroner (saften)
1 kruka dragon (finskuren)
salt och nymalen svartpeppar
Fräs morötterna i smöret i 2 minuter. Pressa över citronsaften och tillsätt dragonen. Sänk värmen, salta och peppra och fräs i ytterligare 5 minuter.