Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomater i apelsin- och kaprisvinägrett

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tillbehör

Tid: 10 minuter

Godast är såklart hemodlade tomater, men viktigast i det här receptet är att tomaterna är ordentligt mogna.

500 g tomater i olika färger (skållade och skalade)

Apelsin- och kaprisvinägrett:

1 burk (55 g) kapris

1 kruka basilika (grovt hackad)

1 dl färskpressad apelsinsaft

2 msk olivolja

nymalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Häll den över tomaterna och vänd runt. Låt gärna stå och dra en stund innan servering.

Smörfrästa citronmorötter

Tillbehör

Tid: 15 minuter

Crunchigt, citronfriskt tillbehör som är gott till abborren. Passar annars utmärkt till både kött- och fiskrätter.

1 kg morötter i olika färger (skalade och delade längs med)

2 msk smör (till stekning)

2 citroner (saften)

1 kruka dragon (finskuren)

salt och nymalen svartpeppar

Fräs morötterna i smöret i 2 minuter. Pressa över citronsaften och tillsätt dragonen. Sänk värmen, salta och peppra och fräs i ytterligare 5 minuter.

Annons