Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba

01 apr, 2020
AvRedaktionen
Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba
Koncentrerad tomatsmak och len krabba utgör en magisk kombination och en utmärkt förrätt. Lyxig, lättlagad och fantastiskt god!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 kg tomater

3 g havssalt

1 msk äppelcidervinäger

200 g krabbkött

2 msk sesamolja

Gör så här:

1. Skär tomaterna i fjärdedelar och ta ut inkråmet med en sked.

2. Pressa tomatsaften från resten av tomaten och sila den. Smaka av saften med havssalt och äppelcidervinäger.

3. Fördela krabbköttet på tallrikar, toppa med tomatinkråmet och häll över tomatbuljongen.

4. Ringla över sesamolja och servera.

Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba
Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba.

Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen

LÄS MER:

Minipajer med krabba och rom

Snabb krabba med tre goda såser

4 lyxiga tilltugg och förrätter med skaldjur

Annons