Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tomatpasta med fetaost och koriander

29 sep, 2017
AvRedaktionen
Tomatpasta med fetaost och koriander.
Sötma från tomater, sälta från fetaosten och ett friskt inslag från koriander gör den här pastan till en vardagsvinnare. Koriander sätter piff, men det går också bra med slätbladig persilja!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

Pasta till 4 personer

500 g tomater (gärna olika färger och storlekar)

Olivolja

1/2 rödlök (strimlad)

1–2 vitlöksklyftor (finhackad)

2–3 msk sweetchilisås

1 lime

Salt och peppar

150 g fetaost

1 kruka färsk koriander

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Dela tomaterna i mindre, jämnstora bitar och fräs dem i några matskedar olivolja tillsammans med rödlök och vitlök. Använd gärna en wokpanna.

3. Blanda runt och häll i chilisås och pressa i limesaft. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg de varma tomaterna över den nykokta pastan och smula över fetaosten. Avsluta med att lägga på rikligt med färsk koriander.

Tomatpasta med fetaost och koriander.
Tomatpasta med fetaost och koriander.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons