Tomatpasta med fetaost och koriander
29 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötma från tomater, sälta från fetaosten och ett friskt inslag från koriander gör den här pastan till en vardagsvinnare. Koriander sätter piff, men det går också bra med slätbladig persilja!
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Pasta till 4 personer
500 g tomater (gärna olika färger och storlekar)
Olivolja
1/2 rödlök (strimlad)
1–2 vitlöksklyftor (finhackad)
2–3 msk sweetchilisås
1 lime
Salt och peppar
150 g fetaost
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Dela tomaterna i mindre, jämnstora bitar och fräs dem i några matskedar olivolja tillsammans med rödlök och vitlök. Använd gärna en wokpanna.
3. Blanda runt och häll i chilisås och pressa i limesaft. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg de varma tomaterna över den nykokta pastan och smula över fetaosten. Avsluta med att lägga på rikligt med färsk koriander.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons