Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Våfflor är så mycket mer än grädde och sylt. Damma av våffeljärnet och tänk utanför boxen till middag ikväll. Här är de nya våffelrecepten att testa!
Annons
Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto
Maxad smak och färg med tomat i såväl smet som topping.
4 portioner
Du behöver:
50 g smör
2 dl standardmjölk
3 ½ msk (50 g) koncentrerad tomatpuré
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Tomatpesto:
3 stjälkar färsk timjan
100 g soltorkade tomater i olja
2 sardeller (kan uteslutas)
2 msk färskpressad citronsaft
½ dl olivolja
2 msk pinjenötter
15 g parmesan
Salt och svartpeppar
Topping:
125 g körsbärstomater
1 litet knippe färsk basilika
2 mozzarellor
Gör så här:
Smält smöret och häll det i en blender med mjölk, tomatpuré och ägg. Mixa till slät konsistens. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och häll ner i blendern. Mixa 1 minut och låt sedan smeten vila i 15 minuter.
- Skölj timjan och hacka i en minihackare tillsammans med övriga ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj tomater och basilika. Skär eller riv mozzarella i mindre bitar. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Fördela pesto på våfflorna, toppa med mozzarella, tomater och basilika och servera genast.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
LÄS MER:
Annons