Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Köttbullar på lammfärs i tomatsås

10 nov, 2015
AvSuzanne Ribbing
Uppdatera dina köttbullar med ricotta, kapris och oliver i färsen. En riktig höjdare! Servera med tomatsås och quinoa, ris eller bulgur.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Köttbullar på lammfärs i tomatsås. Foto: Shutterstock
Köttbullar på lammfärs i tomatsås. Foto: Shutterstock

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g lammfärs

2 ägg

1 dl ricottaost

1 dl urkärnade svarta oliver

2 msk kapris

salt och peppar

smör till stekning

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

2 förpackningar passerade tomater

1 krm chiliflingor

1 nypa socker

salt, peppar

Till servering:

kapris, persilja och kalamataoliver

quinoa, ris eller bulgur

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka lök och vitlök till såsen. Fräs i en skvätt olivolja utan att ta färg. Häll på passerade tomater, chiliflakes och socker och låt koka på svag värme i 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka oliver och kapris och blanda med färs, ägg och ricotta. Salta och peppra. Forma till stora köttbullar och bryn i panna med lite matfett tills har fått lite färg och håller formen. Stek dem färdiga i ugn i 15 minuter. Servera med tomatsåsen, extra kapris, kalamata-oliver och garnera med persilja. Quinoa, ris eller bulgur är gott till.

Annons