Köttbullar på lammfärs i tomatsås
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g lammfärs
2 ägg
1 dl ricottaost
1 dl urkärnade svarta oliver
2 msk kapris
salt och peppar
smör till stekning
Sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 förpackningar passerade tomater
1 krm chiliflingor
1 nypa socker
salt, peppar
Till servering:
kapris, persilja och kalamataoliver
quinoa, ris eller bulgur
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Hacka lök och vitlök till såsen. Fräs i en skvätt olivolja utan att ta färg. Häll på passerade tomater, chiliflakes och socker och låt koka på svag värme i 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka oliver och kapris och blanda med färs, ägg och ricotta. Salta och peppra. Forma till stora köttbullar och bryn i panna med lite matfett tills har fått lite färg och håller formen. Stek dem färdiga i ugn i 15 minuter. Servera med tomatsåsen, extra kapris, kalamata-oliver och garnera med persilja. Quinoa, ris eller bulgur är gott till.