Leilas tonfisksandwich med rotfruktschips
27 okt, 2015
AvRedaktionen
Mumsiga tonfiskmackor på rågbröd med avokado och äpple. Jättegoda att servera med rotfruktschips eller bara en sallad till.
Annons
4–6 personer
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
500 g tonfisk i vatten
1/2 kruka dill
1 äpple, Granny Smith (skalat och tärnat)
2 avokado (skalade och tärnade)
5 msk majonnäs
Salt och peppar
8 skivor danskt rågbröd
Smör till stekning
Till servering:
Rotfruktschips
Gör så här:
Låt tonfisken rinna av ordentligt och lägg i en bunke. Blanda i finhackad dill, äpple och avokado.
Tillsätt majonnäs, salt och svartpeppar och blanda allt till en jämn röra. Stek dina rågbröd i smör i pannan tills de har fått färg. Lägg röran på brödet och lägg ett bröd över, dela sedan brödet tvärs över så du får två snittar. Servera tillsammans med rotfruktschips.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.
Annons