Tonfisktartar med avokado och sesam
4 portioner
Du behöver:
400 g färsk tonfisk, miljömärkt
1 avokado
1 knippe färsk koriander
1 knippe gräslök
1 knippe färsk mynta
2 msk sesamfrö
2 limefrukter, saften
2 msk sesamolja
1 msk asiatisk fisksås
Grönsallad:
1 romansallatshuvud
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök
salt och svartpeppar
Till servering:
Tunna stekta brödbitar
Gör så här:
1. Skär tonfisken i fina tärningar.
2. Kärna ur och tärna avokadon.
3. Hacka koriander, gräslök och mynta fint.
4. Vänd ihop tonfisk, kryddörter, sesamfrö och avokado.
5. Smaka av med limesaft, sesamolja och fisksås.
6. Fördela tartaren i portionsformar och ställ in i kylskåpet.
7. Strimla sallaten fint.
8. Rör ihop olja, vinäger och riven eller hackad vitlök till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
9. Vänd upp tonfisktartarerna på tallrikar, servera med sallad till och gärna tunt skurna brödbitar som stekts knapriga i olivolja i en stekpanna.
Av: Camilla Biesbjerg
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
6 festliga och smakrika vårrecept