Tonfisktartar med avokado
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Smaksätt din tonfisktartar med sesamolja och Kikkoman ponzu och dröm dig bort!
Annons
Tonfisktartar med avokado
Tonfisktartar med härliga asiatiska smaker.
2 portioner
Annons
Du behöver:
200 g färsk MSC-märkt tonfisk (av sushikvalitet)
1 ekologisk lime
1 msk Kikkoman ponzu
1 tsk sesamolja
1 mogen avokado
1 salladslök
Salt och peppar
1 näve koriander
Till servering:
2 skivor bröd
Gör så här:
- Finriv skalet från halva limen och pressa saften från hela limen.
- Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop en marinad av limejuice, finrivet limeskal, ponzu och sesamolja och vänd ner tonfisken. Låt dra i kylen i minst 30 minuter. Skär avokadon i små tärningar. Skär salladslöken fint. Vänd avokado och salladslök med tonfisken och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på tallrikar, garnera med plockad koriander och servera med bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons