Bjud på elegant torsk crudo
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Torsk crudo är en lättlagad förrätt med torskrygg, körsbärstomater, radicchio och rödlök. Elegant och lyxigt!
Annons
Torsk crudo
Elegant, lyxigt, lättlagat, smakrikt – precis som man vill ha det!
4 portioner
Du behöver:
250 g torskrygg
Salt
Rosépeppar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater
1 radicchio
1 näve färsk timjan
Gör så här:
- Vira torsken ordentligt i plastfolie och lägg den i frysen i 24 timmar. Ta ut fisken från frysen och skär den i tunna skivor medan den är fryst.
- Lägg ut skivorna på tallrikar, strö över salt, nymalen rosépeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja. Låt torsken dra i cirka 30 minuter i kylen.
- Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Lägg lökringarna i en sil och häll kokande vatten över dem. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Ansa radicchio och timjan.
- Fördela lökringarna över fisken tillsammans med tomatskivorna, radicchio och timjan, och servera direkt.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons