Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bjud på elegant torsk crudo

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på torsk crudo
Torsk crudo är en lättlagad förrätt med torskrygg, körsbärstomater, radicchio och rödlök. Elegant och lyxigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färgBrand logo
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färg

Torsk crudo

Elegant, lyxigt, lättlagat, smakrikt – precis som man vill ha det!

Starta middagen med torsk crudo

4 portioner

Du behöver:

250 g torskrygg
Salt
Rosépeppar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater
1 radicchio
1 näve färsk timjan

Gör så här:

  1. Vira torsken ordentligt i plastfolie och lägg den i frysen i 24 timmar. Ta ut fisken från frysen och skär den i tunna skivor medan den är fryst.
  2. Lägg ut skivorna på tallrikar, strö över salt, nymalen rosépeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja. Låt torsken dra i cirka 30 minuter i kylen.
  3. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Lägg lökringarna i en sil och häll kokande vatten över dem. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Ansa radicchio och timjan.
  4. Fördela lökringarna över fisken tillsammans med tomatskivorna, radicchio och timjan, och servera direkt.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons