Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré
26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré är enkel mat när den är som bäst!
Annons
Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré
Mild torsk och söt ärtpuré är lättlagad mat utan att tumma på smaken.
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g torskfilé i bitar
Salt och nymald peppar
1 dl ströbröd
2 msk smör till stekning
Smörslungad potatis:
750 g potatis
1 msk smör
3 kvistar bladpersilja
Ärtpuré:
300 g frysta gröna ärter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
Salt och peppar
Tillbehör:
Ärtskott
Citronklyftor
Gör så här:
- Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Smält smöret i kastrullen. Hacka persiljan fint, lägg ner i smöret och vänd runt potatisarna i smöret några minuter inför servering.
- Ärtpuré: Lägg ärterna i en skål, täck med kokande vatten och låt stå i 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Mixa ihop ärterna och olivoljan med stavmixer. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Salta och peppra fisken och vänd i ströbröd. Stek i smör, ca 3 minuter per sida, tills fisken är precis genomstekt.
- Servera fisken med potatis, ärtpuré, ärtskott och citron att pressa över.
Foto: Columbus Leth
Annons