Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré

26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré
Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré är enkel mat när den är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré

Mild torsk och söt ärtpuré är lättlagad mat utan att tumma på smaken.

Lättlagad spröd torsk med smörslungad färskpotatis och ärtpuré

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g torskfilé i bitar
Salt och nymald peppar
1 dl ströbröd
2 msk smör till stekning

Smörslungad potatis:

750 g potatis
1 msk smör
3 kvistar bladpersilja

Ärtpuré:

300 g frysta gröna ärter
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
Salt och peppar

Tillbehör:

Ärtskott
Citronklyftor

Gör så här:

  1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Smält smöret i kastrullen. Hacka persiljan fint, lägg ner i smöret och vänd runt potatisarna i smöret några minuter inför servering.
  2. Ärtpuré: Lägg ärterna i en skål, täck med kokande vatten och låt stå i 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Mixa ihop ärterna och olivoljan med stavmixer. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  3. Salta och peppra fisken och vänd i ströbröd. Stek i smör, ca 3 minuter per sida, tills fisken är precis genomstekt.
  4. Servera fisken med potatis, ärt­puré, ärtskott och citron att pressa över.

Foto: Columbus Leth

Annons