Torskburgare med rödbetssallad och chevre
25 aug, 2015
AvRedaktionen
Saftig torskburgare som smälter i munnen. Ljuvlig i kombination med rödbetssallad, chèvre och gärna lite knaperstekt bacon!
Annons
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
500 g urbenade torskfiléer
1 ägg
1/2 gul lök (finhackad)
2 msk matlagningsgrädde
salt och peppar
smör till stekning
4–5 färska rödbetor (dubbelt så många om de är väldigt små)
100 g färsk spenat
1–2 vitlöksklyftor
olivolja
1 paket bacon
4 hamburgerbröd eller annat bröd i skivor (gärna grovt)
rödlök i ringar
100 g chèvre
Gör så här:
- Kör torskfiléerna tillsammans med ägg, lök och grädde till en slät färs i en matberedare eller mixa med handmixer. Salta och peppra efter smak.
- Forma 4 likstora burgare och stek gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.
- Skala och koka rödbetorna mjuka, koktiden kan variera efter storlek och färskhet. Stick med en vass kniv, det är gott om rödbetorna är lite ”al dente”.
- Hacka de nykokta betorna i mindre bitar och fräs dem med spenat, finhackad vitlök och olivolja i stekpanna.
- Servera den varma rödbetssalladen till torskburgarna på bröd ihop med knaperstekt bacon, några fina rödlöksringar och smulad chèvre.
Annons