Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Torskburgare med rödbetssallad och chevre

25 aug, 2015
AvRedaktionen
Torskburgare med rödbetssallad och chevre.
Saftig torskburgare som smälter i munnen. Ljuvlig i kombination med rödbetssallad, chèvre och gärna lite knaperstekt bacon!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

500 g urbenade torskfiléer

1 ägg

1/2 gul lök (finhackad)

2 msk matlagningsgrädde

salt och peppar

smör till stekning

4–5 färska rödbetor (dubbelt så många om de är väldigt små)

100 g färsk spenat

1–2 vitlöksklyftor

olivolja

1 paket bacon

4 hamburgerbröd eller annat bröd i skivor (gärna grovt)

rödlök i ringar

100 g chèvre

Gör så här:

  1. Kör torskfiléerna tillsammans med ägg, lök och grädde till en slät färs i en matberedare eller mixa med handmixer. Salta och peppra efter smak.
  2. Forma 4 likstora burgare och stek gyllenbruna i smör, 3–4 minuter på varje sida.
  3. Skala och koka rödbetorna mjuka, koktiden kan variera efter storlek och färskhet. Stick med en vass kniv, det är gott om rödbetorna är lite ”al dente”.
  4. Hacka de nykokta betorna i mindre bitar och fräs dem med spenat, finhackad vitlök och olivolja i stekpanna.
  5. Servera den varma rödbetssalladen till torskburgarna på bröd ihop med knaperstekt bacon, några fina rödlöksringar och smulad chèvre.
Torskburgare med rödbetssallad och chevre.
Torskburgare med rödbetssallad och chevre.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons