Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Torskrygg provençal med chorizo och boutargue

11 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Torskrygg provençal med chorizo och boutargue.
Torskrygg provençal med chorizo och boutargue.

Tillagning: 40 min

Ingredienser:

800 g torskrygg

200 g paprika

40 g chorizo

40 g svarta oliver

40 g tomater

2 st salladslökar

2 msk balsamvinäger

4 msk olivolja

salt och peppar

boutargue – torkad romsäck från multe

Gör så här:

Grilla paprikan. Skala den och skär den tvärs över i grova strimlor; lägg i lite olivolja. Skär salladslökar, tomater och svarta oliver fint; blanda med olivolja och balsamvinäger. Skär torskryggen i 4 portionsbitar. Stek fisken i olivolja tillsammans med salt, peppar och chorizon; låt det steka cirka 6 minuter.

Servering: Lägg den grillade paprikan på tallrik. Lägg på torsken och chorizon. Fördela lök-, tomat- och olivblandningen över. Avsluta med att riva över boutargue.

Annons