Torskrygg provençal med chorizo och boutargue
11 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Annons
Tillagning: 40 min
Ingredienser:
800 g torskrygg
200 g paprika
40 g chorizo
40 g svarta oliver
40 g tomater
2 st salladslökar
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och peppar
boutargue – torkad romsäck från multe
Gör så här:
Grilla paprikan. Skala den och skär den tvärs över i grova strimlor; lägg i lite olivolja. Skär salladslökar, tomater och svarta oliver fint; blanda med olivolja och balsamvinäger. Skär torskryggen i 4 portionsbitar. Stek fisken i olivolja tillsammans med salt, peppar och chorizon; låt det steka cirka 6 minuter.
Servering: Lägg den grillade paprikan på tallrik. Lägg på torsken och chorizon. Fördela lök-, tomat- och olivblandningen över. Avsluta med att riva över boutargue.
Annons