Tortellini med västerbottenspesto och fetaost
01 apr, 2018
AvRedaktionen
Vegetarisk tortellini med västerbottenspesto. Toppa med smulad fetaost, rödbetsgroddar och färska örter. Servera med sparris broccoli på fat bredvid.
Annons
4 personer
Du behöver:
1 paket vegetarisk tortellini
200 g sparrisbroccoli
3 msk rapsolja
salt
ca 100 g fetaost, smulad
Västerbottenspesto:
250 g västerbottensost, grovriven
75 g bladpersilja, grovhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
100 g solrosfrön
2–3 dl kallpressad rapsolja
salt
nymald svartpeppar
Till servering:
rödbetsgroddar
färska örter
Gör så här:
- Lägg ost, persilja, vitlök och solrosfrön i en matberedare och mixa hastigt, häll i oljan och mixa hastigt igen så att det fortfarande är bitar i peston och att den är lagom fast, tillsätt annars lite mer olja. Smaka av med salt och peppar. Förvara i glasburk med tättslutande lock.
- Koka tortellinin enligt anvisningarna på paketet. Under tiden, skölj broccolin och stek i oljad stekpanna tills den får fin färg och blir härligt bitig. Salta. (Önskar du en mjukare broccoli kan du förvälla den i stället.)
- Lägg upp tortellinin på tallrik och toppa med smulad fetaost, rödbetsgroddar och färska örter. Servera västerbottenspesto och sparris broccoli på fat och skål bredvid.
Tips! Det blir mer västerbottenspesto än vad som behövs, den håller cirka 1 vecka i kylen och är god till mycket annat.
Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson
Annons