Tortilla med bönor och picklad rödlök
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Uppgradera taco-fredagen och ta tortillan till nästa nivå! Fyll din tortilla med bönor, picklad rödlök och crème fraiche. Koriandern är frivillig!
Annons
Tortilla med bönor och picklad rödlök
Goda och mättande.
4 portioner
Du behöver:
250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
2 msk inlagda jalapeños
12 små majstortillas
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 dl vatten
½ dl ättika 12%
1 dl strösocker
Bönblandning:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk majsolja
1 förpackning (ca 380 g) svarta bönor
1 förpackning (ca 380 g) kidneybönor
3 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 tsk strösocker
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 dl crème fraiche
1 kruka koriander
2 lime
Gör så här:
- Picklad rödlök: Skala rödlöken och skär i skivor. Koka upp vatten, ättika och socker tills sockretär upplöst. Häll lagen över rödlöken och låt dra i kylskåp minst 1 timme.
- Bönblandning: Skala lök och vitlök och finhacka. Stek i olja i 2 minuter så löken mjuknar men inte tar färg. Skölj av bägge sorterna bönor under rinnande vatten. Häll ner dem i pannan. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt småputtra i cirka 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Skölj tomaterna och skäri bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka jalapeños och vänd ihop med tomater och lök i en skål. Värm tortillabröden. Servera bönröran med tomatsalladen, picklad rödlök, crème fraiche, koriander och limeklyftor.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons