Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tortilla med bönor och picklad rödlök

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på tortilla med bönor och picklad rödlök
Uppgradera taco-fredagen och ta tortillan till nästa nivå! Fyll din tortilla med bönor, picklad rödlök och crème fraiche. Koriandern är frivillig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Tortilla med bönor och picklad rödlök

Goda och mättande.

Så gör du tortillas med bönor och picklad rödlök

4 portioner

Du behöver:

250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
2 msk inlagda jalapeños
12 små majstortillas

Picklad rödlök:

2 rödlökar
1 dl vatten
½ dl ättika 12%
1 dl strösocker

Bönblandning:

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk majsolja
1 förpackning (ca 380 g) svarta bönor
1 förpackning (ca 380 g) kidneybönor
3 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 tsk strösocker
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 dl crème fraiche
1 kruka koriander
2 lime

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala rödlöken och skär i skivor. Koka upp vatten, ättika och socker tills sockretär upplöst. Häll lagen över rödlöken och låt dra i kylskåp minst 1 timme.
  2. Bönblandning: Skala lök och vitlök och finhacka. Stek i olja i 2 minuter så löken mjuknar men inte tar färg. Skölj av bägge sorterna bönor under rinnande vatten. Häll ner dem i pannan. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt småputtra i cirka 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Skölj tomaterna och skäri bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka jalapeños och vänd ihop med tomater och lök i en skål. Värm tortillabröden. Servera bönröran med tomatsalladen, picklad rödlök, crème fraiche, koriander och limeklyftor.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Annons