Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tortillarulle med färskpotatis och böcklingsallad

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tillbehör/huvudrätt

Tid: 15 minuter

Bråttom? Har du bara kall kokt potatis redo är det här en snabb och god lunchmacka. Perfekt tillsammans med soppan här intill. Rullarna kan förberedas några timmar i förväg, slå in dem i folie eller smörpapper, och förvara svalt tills de ska ätas.

4 stora tortillabröd

200 g böcklingfilé (delad i bitar)

400 g potatis (kokt och tärnad)

1 kruka gräslök (hackad)

1 kruka dill (hackad)

1 dl majonnäs

1 dl lätt crème fraiche

salt och nymalen svartpeppar

1 kruka krispsallad

4 saltgurkor (delade på längden)

Blanda försiktigt ihop böckling, potatis, gräslök, dill, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg några blad krispsallad på tortillabröden och fördela röran ovanpå. Rulla ihop bröden och stoppa i saltgurkan.

Annons