Tortillarulle med färskpotatis och böcklingsallad
4 personer
Tillbehör/huvudrätt
Tid: 15 minuter
Bråttom? Har du bara kall kokt potatis redo är det här en snabb och god lunchmacka. Perfekt tillsammans med soppan här intill. Rullarna kan förberedas några timmar i förväg, slå in dem i folie eller smörpapper, och förvara svalt tills de ska ätas.
4 stora tortillabröd
200 g böcklingfilé (delad i bitar)
400 g potatis (kokt och tärnad)
1 kruka gräslök (hackad)
1 kruka dill (hackad)
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
salt och nymalen svartpeppar
1 kruka krispsallad
4 saltgurkor (delade på längden)
Blanda försiktigt ihop böckling, potatis, gräslök, dill, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg några blad krispsallad på tortillabröden och fördela röran ovanpå. Rulla ihop bröden och stoppa i saltgurkan.