Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa
06 sep, 2019
AvRedaktionen
Salt halloumi möter söt jordgubbssalsa, en riktig hit!
Annons
6 portioner
Du behöver:
7 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25 g smör
3 dl varmt vatten
Harissakryddad halloumi:
400 g halloumi
1 msk harissa
Chipotlemajo:
1 persika
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt, 10 %
2 msk chipotlepasta
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Jordgubbssalsa:
500 g färska jordgubbar
1/2 rödlök
1 msk honung
1/2 lime, skal och saft
1 msk finhackad koriander
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering:
1 påse nacochips
150 g majs
1 kruka koriander
strimlad salladslök
Gör tortillabrödet så här:
- Blanda samman de torra ingredienserna till tortillabrödet.
- Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet och blanda samman till en kletig deg.
- Ta upp degen och knåda den på ett mjöligt bakbord ca 2 minuter. Lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig handduk, låt vila 20 minuter.
- Dela degen i 15 delar och rulla till små bollar, kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem i en torr stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida.
Gör jordgubbssalsan så här:
- Ansa och dela jordgubbarna i centimeterstora bitar. Skala och finhacka rödlöken.
- Lägg bär och lök i en skål och smaka av med honung, lime, finhackad koriander, salt och nymalen svartpeppar.
- Kärna ur persikan och hacka den fint. Lägg i en skål tillsammans med resten av ingredienserna till majon och blanda om.
- Strimla halloumin och blanda den med harrissakryddan. Grilla eller stek gyllene.
- Servera allt på bricka.
Av: Anna Wendt/Söderberg Agentur
Foto: Lennart Weibull
Assistent: Sara Idre
Annons