Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toscabakad ananas

27 aug, 2011
AvSuzanne Ribbing
Knäckig kola och söt frukt. En sommarfavorit! Vispa grädde, crème fraiche och socker och servera till den toscabakade ananasen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Toscabakad ananas.
Toscabakad ananas.

4 personer

Tid: ca 20 min

Du behöver:

1/2 ananas

Toscasmet:

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk grädde

2 påsar mandelspån (à 50 g)

Till servering:

1 dl vispgrädde

2 1/2 dl crème fraiche

1 dl råsocker

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och låt koka upp på svag värme under omrörning. Låt puttra någon minut. Dela ananasen i bitar och lägg dem i en form eller i ett foliepaket. Fördela toscasmeten över frukten och ställ in i ugnen eller lägg på grillen tills toscan fått färg och ananasen är mjuk. Vispa grädde, crème fraiche och socker och servera till den toscabakade ananasen.

Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner

Annons