Toscabakad ananas
27 aug, 2011
AvSuzanne Ribbing
Knäckig kola och söt frukt. En sommarfavorit! Vispa grädde, crème fraiche och socker och servera till den toscabakade ananasen.
Annons
4 personer
Tid: ca 20 min
Du behöver:
1/2 ananas
Toscasmet:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
2 påsar mandelspån (à 50 g)
Till servering:
1 dl vispgrädde
2 1/2 dl crème fraiche
1 dl råsocker
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och låt koka upp på svag värme under omrörning. Låt puttra någon minut. Dela ananasen i bitar och lägg dem i en form eller i ett foliepaket. Fördela toscasmeten över frukten och ställ in i ugnen eller lägg på grillen tills toscan fått färg och ananasen är mjuk. Vispa grädde, crème fraiche och socker och servera till den toscabakade ananasen.
Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner
Annons