Toscacrêpe med äpplen
4 personer
Tid: 20 minuter (om du vill göra egna pannkakor, räkna med 35 minuter)
Du behöver:
2 äpplen
1/2 msk socker
1 tsk kanel
4 tunna pannkakor
Sås:
50 g smör
1/2 dl socker
1 påse (50 g) mandelspån
1/2 msk koncentrerad äppeljuice
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Dela äpplena i lagom stora klyftor och stek dem tillsammans med socker och kanel. De ska bli mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd. Stek 4 pannkakor. Vik ihop pannkakorna och fyll ”fickorna” med äpplen. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och mandelspån och rör om. Häll i äppeljuicen och koka sedan ihop till en simmig konsistens. Skeda såsen över pannkakorna och gratinera i ugn tills de fått fin färg, ca 6 minuter. Servera gärna crêpen tillsammans med en god vaniljglass.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner