Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Trädgårdsprofilen Malin Perssons maxade minibuffé

29 maj, 2023
AvRedaktionen ELLE
Trädgårdsprofilen Malin Perssons maxade minibuffé
Trädgårdsprofilen Malin Persson bjuder in till fest med maxade gröna rätter med försommarsmak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Malin Persson är välkänd trädgårdsprofil, bloggare och författare, med kokböcker med fokus på vegetariska recept, och gärna närodlat och vilda växter, till exempel Systrarna Perssons högtider och vardagsfest samt Systrarna Perssons skafferi. För ELLE mat & vin bjuder hon på en grön, skön försommarmeny!

– Ja, vad är väl trevligare än att samlas och laga en grön, läcker minibuffé för nära och kära, nu när sommaren står för dörren och naturen är i full blom?

Annons

Hur gick dina tankar när du skapade den här festmenyn?

– Jag tycker det ska vara enkelt, smidigt och gott att bjuda på fest, så mycket av momenten i recepten går att förbereda dagen innan. Här bjuder jag till exempel på en grönärtssoppa som är lika god till vardags som till fest. Den funkar bra varm men är god även kall. De gröna ärtorna har huvudrollen och de gör sig väldigt bra tillsammans med myntan.

Malin bjuder också på en färskpotatissallad, fylld med krispiga äpplen, salt kapris och tunt skivade rädisor som gifter sig perfekt med smöriga färskpotatisar.

Annons

– En potatissallad är ju en klassiker på sommarens buffebord. Grön mat gör mig lycklig, så är det bara!, säger Malin och fortsätter:

– Till soppan och potatissalladen passar ett fluffigt brytbröd. Det här är väldigt enkelt att baka och är gott både till vardag och festbuffén. Det går att smaksätta precis som man vill, men det blir extra gott med nässelpesto och västerbottenost.

Hur gör man en bra nässelpesto?

– Hemligheten bakom en god pesto är att rosta nötter och fröna i en het torr stekpanna med non stick-beläggning. Jag älskar nässlor och jag använder dem under hela året. Nu på försommaren när toppskotten är späda är de som godast och jag passar på att plocka och förvälla för sen fylla upp frysen.

Malins maxade minibuffé

Annons

KRÄMIG POTATISSALLAD MED RÄDISOR OCH ÄPPLE

Krämig potatissallad med knapriga rädisor.

Till recept>>

Så gör du Malin Perssons krämiga potatissallad med rädisor och äpple

BRYTBRÖD MED VÄSTERBOTTENSOST och nässelpesto

Gott brytbröd som är gräddat direkt i en ungspanna, bara att ställa fram direkt från ugnen till bordet!

TILL RECEPT>>

Lättbakad brytbröd med Västerbottensost och nässelpesto

GRÖNÄRTSOPPA MED MYNTA

Grönärtsoppan är lika god varm som kall, servera gärna i vackra coupeglas.

TILL RECEPT>>

Frisk grönärtsoppa med mynta går bra att servera både varm som kall
Annons