Tranbärs- och pistaschnötsbrownies
ca 16 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
300 g mörk choklad
200 g smör (i tärningar) + lite extra smör till formen
280 g ljust muscovadosocker
4 msk tranbärsjuice (eller mjölk)
4 medelstora ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk kanel
ca 75 g torkade tranbär
100 g pistaschnötter (grovt hackade)
ev florsocker (till pudring)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, ca 30 x 17 cm. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt smör, socker och juice/mjölk. Smält på svag värme under ständig omrörning.
Låt svalna något, vispa sedan ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjölet och vänd ner kanel och tranbär.
Häll hälften av smeten i formen, strö över nötterna, och bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå.
Grädda i 25–30 minuter.
Skär kakan i bitar medan den fortfarande är varm. Browniesarna håller sig upp till en vecka om de förvaras i en lufttät burk. Pudra gärna florsocker över innan servering.