Tipsen och recepten som hjälper dig matplanera mera
Med några få, enkla knep kan du spara både pengar och tid i köket!
Gör ett matschema
Om du planerar upp maten för veckan, så går det redan då att planera vad som kan bli rester eller komplettering till nästkommande måltid. Det minskar också risken för spontanköp av råvaror som kanske inte äts upp.
Satsa på veckohandling
Handla inte dag för dag, utan planera upp inköpen. Men var försiktig – det är inte heller bra att storhandla, då är det lätt att man inte hinner äta upp allt eftersom matplaneringen kan förändras under tiden i och med oväntade händelser. Lagom är bäst.
Planera för storkok
Låter det trist? Testa att vika söndagseftermiddagen eller kvällen till att göra matlådor och storkok. Då sparar du enormt med tid på vardagarna och det är även snällt mot plånboken att slippa handla lunch på restaurang.
Förvara rätt
Investera i bra, genomskinliga matlådor som du kan förvara dina rester i. Undersökningar visar att om man direkt ser vad som är i lådorna ökar chansen att det också används. En låda som man inte ser innehållet i riskerar glömmas bort.
Middag
Ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta
En pumpa till middagen och en till lunchsoppan. Gott och enkelt!
Lunch
Pumpasoppa med kokosmjölk
Len, smakrik soppa med lite hetta och crunch!
Till recept>>
Middag
TORSKFILÉ I KÅLPAKET
Kålpaketet gör att alla goda smaker bevaras under tillagningen. Lite av potatisen och hälften av fisken sparas till nästkommande dags lunch.
Lunch
KRÄMIG POTATISSALLAD MED TORSK OCH ÄGGHALVOR
Matig restsallad som blir extra god med den här dressingen.
Till recept>>
Middag
KRYDDIGA KOTLETTSPETT MED COUSCOUS
Skiva rödlöken tunt och låt dra i iskallt vatten så får du en mildare löksmak.
Lunch
WRAPS MED HUMMUS OCH KOTLETT
Supersnabb och jättegod lunch!