Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tipsen och recepten som hjälper dig matplanera mera

05 jan, 2023
AvRedaktionen ELLE
Tipsen och recepten som hjälper dig matplanera mera
Att laga middag så att det även räcker till lunch är smart – det blir både billigt och tidsbesparande. Men det är lättare sagt än gjort, därför får du här några tips på vägen och våra bästa recept!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Med några få, enkla knep kan du spara både pengar och tid i köket!

Gör ett matschema

Om du planerar upp maten för veckan, så går det redan då att planera vad som kan bli rester eller komplettering till nästkommande måltid. Det minskar också risken för spontanköp av råvaror som kanske inte äts upp.

Satsa på veckohandling

Handla inte dag för dag, utan planera upp inköpen. Men var försiktig – det är inte heller bra att storhandla, då är det lätt att man inte hinner äta upp allt eftersom matplaneringen kan förändras under tiden i och med oväntade händelser. Lagom är bäst.

Annons

Planera för storkok

Låter det trist? Testa att vika söndagseftermiddagen eller kvällen till att göra matlådor och storkok. Då sparar du enormt med tid på vardagarna och det är även snällt mot plånboken att slippa handla lunch på restaurang.

Förvara rätt

Investera i bra, genomskinliga matlådor som du kan förvara dina rester i. Undersökningar visar att om man direkt ser vad som är i lådorna ökar chansen att det också används. En låda som man inte ser innehållet i riskerar glömmas bort.

Middag

Annons

Ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta

En pumpa till middagen och en till lunchsoppan. Gott och enkelt!

Lättlagad ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta

Lunch

Pumpasoppa med kokosmjölk

Len, smakrik soppa med lite hetta och crunch!

Till recept>>

Annons

Middag

TORSKFILÉ I KÅLPAKET

Kålpaketet gör att alla goda smaker bevaras under tillagningen. Lite av potatisen och hälften av fisken sparas till nästkommande dags lunch.

Lättlagad torskfilé i kålpaket serveras med kokt potatis

Lunch

KRÄMIG POTATISSALLAD MED TORSK OCH ÄGGHALVOR

Matig restsallad som blir extra god med den här dressingen.

Till recept>>

Annons

Middag

KRYDDIGA KOTLETTSPETT MED COUSCOUS

Skiva rödlöken tunt och låt dra i iskallt vatten så får du en mildare löksmak.

Laga kryddiga kotlettspett med couscous

Lunch

WRAPS MED HUMMUS OCH KOTLETT

Supersnabb och jättegod lunch!

Till recept>>

Wraps med hummus och kotlett är en supersnabb och god lunch
Annons