Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott.
Efter maten, till fredagsmyset eller på tjejfesten. En ostbricka sitter aldrig fel! Arrangera ostarna på ett vackert fat eller en bricka och servera dem tillsammans med en hemgjord päronkompott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 port

Du behöver:

3 ostar av varierande karaktär, exempelvis Gruyere, Stilton, Manchego och Morbier.

Päronkompott:

3 skalade, hårda päron, i små tärningar

1 msk riven färsk ingefära

2 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

1/2 dl sött vitt vin

1 dl rostade och hackade valnötter

Gör så här:

Blanda päron, ingefära, socker, vinäger och vatten. Koka päronen i cirka 15 minuter, tills de är mjuka. Vänd ner valnötterna eller servera dem bredvid.

Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott.
Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott.

Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons