Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott
06 jul, 2018
AvRedaktionen
Efter maten, till fredagsmyset eller på tjejfesten. En ostbricka sitter aldrig fel! Arrangera ostarna på ett vackert fat eller en bricka och servera dem tillsammans med en hemgjord päronkompott.
Annons
8 port
Du behöver:
3 ostar av varierande karaktär, exempelvis Gruyere, Stilton, Manchego och Morbier.
Päronkompott:
3 skalade, hårda päron, i små tärningar
1 msk riven färsk ingefära
2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl sött vitt vin
1 dl rostade och hackade valnötter
Gör så här:
Blanda päron, ingefära, socker, vinäger och vatten. Koka päronen i cirka 15 minuter, tills de är mjuka. Vänd ner valnötterna eller servera dem bredvid.
Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner
Annons