3 trendiga drinkar från Stockholms hetaste barer
I vår och sommar vill vi ha trendiga cocktails med säsongens smaker. Vi bad tre av Stockholms hetaste krogar att dela med sig av sina bästa drinktips. Testa att göra själv hemma eller besök barerna för att avnjuta en trendig cocktail i solen.
Här är 3 trendiga drinkar enligt Stockholms hetaste barer:
1. YUC! Mexican: Apasionada
En fruktig twist på en Margarita med Mezcal och Maracuya samt Habanero/Jalapeño saltrim. Fruktighet möter rökighet.
Du behöver:
50 ml Maracuya infuserad mezcal
20 ml Cointreau
30 ml limesaft
20 ml sockerlag
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker. Sila över allt i ett cocktailglas, rimmat med habanero-/jalapeñosalt.
2. Bar Hommage: Lavettgatan
Du behöver:
40 ml Rooibosinfuserad Havana Club 3 Rom*
20 ml rabarbersocker**
10 ml verjus
20 ml lime
*Rooibosinfuserad Havana Club 3 Rom: 4 gram rooiboste – blandas tillsammans med 1 flaska Havana Club 3 – låt ligga i 3 timmar innan du silar av den.
**Lika delar färskjuicad rabarber & strösocker, rörs utan att värmas tills sockret löst upp sig.
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker med is. Sila upp i ett kylt glas.
3. Corner Club: Mayflower
Fräsch vårdrink med fläderlikör och rabarber. Tillsammans ger de en uppfriskande och lite sötsur cocktail.
Du behöver:
2 cl Noilly Prat Dry Vermouth
2 cl St .Germain (fläderlikör)
3 cl rabarbershrub
sodavatten
Så här gör du din egen shrub >>
Gör så här:
1. Fyll ett långt glas med is.
2. Blanda samtliga ingredienser förutom sodavatten.
3. Toppa med sodavatten och dekorera med en rabarberstjälk.