Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Trendspaning: Så äter vi 2016

07 jan, 2016
AvRedaktionen
Salad in a jar, eller sallad i en burk.
Vad kommer vi att dricka och äta i år? ELLE mat & vin spår i kaffesumpen och ser bland annat sallad i burkar, nermalda insekter och galna grönsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Salad in a jar

Nya sättet att äta lunchlåda? Lägg salladen i en burk. Snygga och tydliga lager ska det vara!

2. Nya proteiner

Det är bara att kapitulera – insekterna är här för att ätas. I jakten på nya proteiner är de nämligen ett bra alternativ. Kanske inte i sin egen form, men nermalt till mjöl?

3. Nischade restauranger

Låter restauranger som enbart har tre rätter på menyn eller som bara serverar lax, entrecôte eller vegetariskt som ett påhitt? Inte alls – se bara på Burger & Lobster och nya Le Rouge! Nischat är nästa grej.

Läs också: Burger & Lobster öppnar i Stockholm

Burger & Lobster öppnar i Stockholm.
Burger & Lobster öppnar i Stockholm.

4. Drönar-leverans

Snart behöver du vare sig gå till affären eller till restaurangen – drönarna fixar leveransen direkt till din dörr!

Annons

5. Galna grönsaker

Vad är det som säger att en gurka inte får vara krokig? Eller en morot ha fler ben? Frukt och grönsaker som inte ser perfekta ut har förut ratats. Nu får de plats i butikerna.

Läs också: 15 grönsaker i roliga former

En aubergine med ett ansikte.
En aubergine med ett ansikte.

6. Zero waste

Vi i västvärlden slänger nästan hälften av den mat vi köper. Så kan det förstås inte fortsätta. Butikskedjor, restauranger och privatpersoner lär sig i allt snabbare takt att äta upp, kompostera, recykla eller upcykla maten. Utgångna bäst före-produkter kommer inte slängas utan finnas kvar och reas ut.

Annons

7. Äckligt (som gör gott)

För första gånger ses en förändring hos oss konsumenter – numera väljer vi inte bara det som smakar bäst, utan kan tänka oss äta sådant som inte är så gott, men som är riktigt välgörande. Kombucha och chiapudding smygstartade trenden, vi väntar med spänning på nästa äckliga ”godsak”.

Recept: 4 sorters chiapudding mot orolig mage

4 sorters chiapudding mot orolig mage.
4 sorters chiapudding mot orolig mage.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons