Trerättermeny av Sveriges Mästerkock 2018
FÖRRÄTT:
Tarte flambée med kallrökt lax och citroncrème
– Tarte flambée betyder paj tillagat i lågor, och är Alsaceregionens svar på pizza. Traditionellt använder man crème fraiche eller färskost istället för tomatsås, och den toppas ofta med lök och rökt sidfläsk. I den här varianten bygger vi upp den på ett lite annorlunda vis, och använder rökt lax istället för sidfläsk. Den syrade crème fraichen tillför en fräschör som gör den till en perfekt start på middagen.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Spättarullader med räkor, pepparrot och haricot verts
– Det här är ett av bokens enklare recept som funkar en vardag när man är trött efter jobbet. Rätten är däremot inte sämre för det. Det är så klassiskt det kan bli, med vitfisk, skirat smör och pepparrot, och det är ju sjukt gott.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Tarte tatin
– Det här är en av mina absoluta favoriter. Äpple och kanel – en magisk kombination som aldrig blir tråkig. Den här desserten är enkel att göra, och många av ingredienserna finns ofta hemma i skafferiet. Jag tycker att det är barnsligt gott med vaniljglass till, då man får det här kalla som möter den ljumna pajen. Vill man ha en lite mer vuxen smak kan man servera den med calvadosgrädde.