Trerättersmeny av Sveriges Mästerkock 2019
05 apr, 2019
AvRedaktionen
Gabriel Jonsson, vinnare av Sveriges Mästerkock 2019, delar här med sig av en lättlagad meny från sin kokbok "Från skog till bord".
Annons
FÖRRÄTT:
Omvänd toast Skagen med kräftor
– Det här är en variant på en klassisk toast Skagen. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i den klassiska versionen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Tryffelrisotto
– Det här receptet kan du smaksätta precis som du själv önskar. Varför inte med ramslök på våren eller sparris under sommaren?
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Världens enklaste äppelpaj
– Matlagning ska inte vara för komplicerat tycker jag. Den här pajen är bland de enklaste och godaste desserter du kan göra, och den blir god med alla sorters äpplen.
Annons
Till receptet >>
Intervju med Gabriel Jonsson >>
Annons